Nettbutikk

Nettbutikken er kun for registrerte butikker og serveringssteder. Er du allerede kunde, kan du logge deg inn i vår nettbutikk her. Har du glemt passord og brukernavn, finner du informasjon om det her. Ønsker du å bli kunde, finner du vår kontaktinformasjon her.
 
Private kunder finner oversikt over våre utsalgssteder her. Det er også mulig å bestille våre gavepakker dirrekte her. For andre henvendelser finner du vår kontaktinformasjon her.
 
 

Man-fre 9-16
Lør 10-15
Søn 1.pinsedag12-16, man 2.pinsedag stengt! 


 

 

 

 
 

 

 

 
  Skriv ut
 
Oppskrifter


Her finner du oppskrifter som kan være til inspirasjon. En del av de kokkene som bruker våre oster deler noen tips med deg. Server gjerne også osten slik du har kjøpt den uten mer tilberedning. (Ta den ut av folien, og temperer den før bruk.) Godt tilbehør er geléer, marmelader, nøtteblandinger og tørket frukt. Så enkelt,... så godt...

En god hvitvin er ofte bedre enn rødvin til ost. Portvin eller Sauterne er nydelig til blå-ost! Disse oppskriftene er samlet i et oppskrifthefte. Be om å få det tilsendt, eller spør i vår gårdsbutikk neste gang du besøker oss.

 
Arne Brimi, Vianvang

Arne Brimi:
På Vianvang serverar eg alltid god ost som ein viktig del av eit måltid. Blant mine favorittar er Gangstad sin Edel Blå.

 

Entrecote gratinert med Edel Blå
- 4 stk. entrecote
- Litt olje, salt og pepar
- 4 rause skiver Edel Blå, à ca. 50 g

 

Brun entrecoten i varm panne med olje. Krydre med salt og nymalt svart pepar. Vidaresteik entrecotane i ovn på 225 grader i 6-10 min.

 

Ta kjøtet ut og la det kvile like lengje som det var steikt i ovn. Legg osteskivene på entrecotane og sett i ovn på grill til osten er gyllen. Server med smørstekt god sopp, steikt brokkoli eller andre gode grønnsaker.

 
Brimis pizza

Brimis pizza med 2 Gangstadoster

Pizzadeig
- 3 dl vatn
- 25 g gjær
- 1 dl olje
- 1 ts salt
- 800 g kveitmjøl

Bland gjæren med litt lunka vatn. Bland mjøl og salt i ein eltebolle. Slå i olje og gjær. Arbeid deigen godt saman, hev deigen i 1/2 time. Kjevle ut og legg på fyll.

Fyll
- 4 grovhakka flådde tomater
- 2 ss olje
- 1 ss tomatpurré
- 2 finhakka sjalottlauk
- 1 ss timian
- salt og pepar

Gangstad Camembert eller Gangstad Spesial, Edel Blå.

Fres lauk, tomat og tomatpurre i olje omlag 5 min. Smak til med krydder, salt og pepar. Legg på fyllet, fordel osteskiver over og steik pizzaen midt i ovnen på 200-250 grader.

 
Ostetallerken

Tips fra Brød&Cirkus - Ostetallerken med spennende tilbehør

Balsamicosirup
- 1 dl sukker
- 1 dl balsamicoeddik

Kokes i 5 minutt til det begynner å tykne. Avkjøl. Brukes som pynt på tallerkenen.

Karamelliserte valnøtter
- 200 gram sukker
- 2 ss presset sitronsaft
- 50 smør
- ca.200 g valnøtter

Brun sukkeret til karamell, pass på så det ikke brenner seg. Viktig at det ryker av sukkeret før du tar det av. Da får du god karamellsmak! Tilsett smør, sitron og hele valnøtter.

Aprikos med vaniljesmak
- 250 g sukker
- 2,5 dl vann
- 1 stk. vaniljestang
- 250 gram tørkede aprikoser

Kok aprikosene møre i vann ca.10 minutter og ta dem opp. Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Kok dette opp sammen med vann og sukker. Tilsett de møre aprikosene. La dem avkjøle i laken.

- spreke ideer
- gode råvarer
- gir en kulinarisk opplevelse

Legg en tykk stripe balsamicosirup på en tallerken. Anrett ost fra Gangstad Gårdsysteri. Bruk gjerne Camembert, Edel Blå og Karveost.Pynt med aprikos og karamelliserte valnøtter.

Anbefaling vin:
- En italiener, Sant`Antonio Argille Bianche Recioto della Valpolicalla.

 
Ovnsbakt Camembert

Tips fra Jægtvolden Fjordhotell: Ovnsbakt Camembert med tomatsalat og balsamicosirup


Forrett til 6 personer
- 2 Gangstad Camembert, hver ost deles i 3, slik
- 4 tomater
- 1 rødløk
- Litt kaldpressa olivenolje. (Extra Vergine)
- Bladpersille, finstrimlet
- Grovmalt pepper
- Maldonsalt
- 2-3 dråper Tabasko
- 1,5 dl balsamicoeddik
- 1,5 dl sukker

Lag først balsamicosirup:
Eddik og sukker kokes til det begynner å tykne, ca 5 min. Avkjøl. Kutt så tomat og løk i små terninger, bland i pepper, maldonsalt, tabasko og olje. Smak deg fram og la blandingen trekke et par timer i romtemp. Like før servering siles oljen fra tomat/løkblandingen og legges på en tallerken, pynt med balsamicosirup rundt.

Varming av Gangstad Camembert:
Sett ostebitene med sårkanten opp på stekeplate. Varm ved 250 grader i 1-2 minutter. (Følg med, de skal ikke smelte men ha en myk konsistens!) Legg osten over tomatsalaten på en tallerken. Pynt med bladpersille

Vintips:
- En kraftig Riesling passer utmerket.

Jægtvolden Fjordhotell ligger langs Den Gyldne Omvei i Inderøy. Når gjester har fått servert denne forretten, kommer de gjerne kjørende til Gangstad for å kjøpe Camembert.

Se: www.dgo.no

- denne retten er suksess

 
Gangstad Salatost-pai

Tips fra Nannas kjøkken Gangstad Salatost-pai

Deig
- 3 3/4 dl hvetemel
- 100 g smør
- 2 ss vann

Fyll
- 180 g salatost-terninger
- 1/2 rød paprika
- 1/2 gul paprika
- 1 stor løk
- ca 200 gram squash
- Urteolje fra Salatosten
- 1/2 dl oliven
- 2 ss hakket frisk timian eller
- 2 ts tørka timian
- 3 egg
- 1,5 dl Crème fraiche
- 1/2 dl matfløte

Smuldre smør og mel, og tilsett vann. Arbeid deigen raskt sammen gjerne i hurtigmikser, og la den hvile kjølig i 30 minutter. Trykk den ut i en paiform (ca 30 cm i diam.), og prikk bunnen med gaffel. Forstek bunnen ved 200 grader i ca 10 minutter. Skjær paprika og squash i terninger, og hakk løken. Fres grønnsakene i litt olje fra salatosten til de er myke.

Fordel dem i paibunnen, og strø over salatosten, oliven og timian. Visp sammen egg, fløte og crème fraîche, og hell over det hele. Stek paien videre ved 200 grader i ca 40 minutter. Denne paien smaker godt til for eksempel spekemat og en frisk salat.

 
Nannas potetsuppe

Nannas potetsuppe med Edel Blå
- 3 store eller 4 små løk.
- 4 fedd hvitløk
- Meierismør
- 3 rå eller 4 kokte poteter (ca. 300 gram)
- 1 l vann
- 2 terninger hønsebuljong (Eller god kraft.)
- 125 g Edel Blå
- Salt og pepper

Hakk løk og hvitløk, fres dette i smør. Hell over vann og tilsett hønsebuljong. (Eller god kjøttkraft.) Tilsett potetterninger og kok til alt er mykt. Tilsett biter av Edel Blå. Knus alt med stavmikser. Smak til med salt og pepper Suppen har en mild og nydelig smak! Serveres med godt brød fra Gulburet eller et ostespyd.

Astrids Oste-spyd
Kjøp lange trespyd og tre på ulike sorter Gangstad ost, spekemat og frukt. Pass på så du får fine friske farger.

 
Rista brød med Edel Blå

Tips fra meieribestyreren


- Edel Blå
- Sommerhonning fra Inderøy
- Vestfold- og ruccolasalat
- Pære
- Valnøtter

Legg ei brødskive i brødrister, gjerne valnøttbrød. Smør på Inderøyhonning som smelter ned i det varme brødet. Legg på salat, noen skiver Edel Blå eller Gangstad Blå. Pynt med skiver av pære og valnøtter.

Så er det bare å finne fram gyngestolen, ei god bok og en kopp varm te!

 
Stekt Gangstad Camembert

Stekt Gangstad Camembert med gresk salat
- 1 skive brød
- Urteolje fra Gangstad Salatost til steking
- Strøkavring
- Egg
- Gangstad Camembert
- Kreklinggelè fra Romstad Gård eller solbærsyltetøy
- Pinjekjerner

Stek ei skive brød i litt urteolje,- legg på tallerken. Vend 1 stk. Camembert i sammenvispet egg og så i strøkavring. Stek på svak varme i urteolje til osten er myk. Ikke stikk hull i osten, da flyter den ut.

Legg et salatblad på brødet og legg en halv eller en hel stekt Camembert over. Pynt gjerne med kreklinggelé fra Romstad Gård. Strø over pinjekjerner eller solsikkekjerner som er rista sprø i tørr stekepanne. Server gresk salat ved siden av.

Gresk salat
- Sprø grønn salat, for eksempel Isberg eller Vestfoldsalat
- Tomater
- Rød løk
- Oliven Gangstad Salatost

 
Det enkle er ofte det beste

Karveost fra Gangstad legges på Huså brød med akevittgelè fra Romstad Gård.

Edel Blå legges på Huså brød med kreklinggelè fra Romstad Gård.

Dette smaker godt sammen med spekemat fra

Den Gyldne Omvei.

 
Gangstad – strut

Mjuklæms fra Lierne (Eller annen stødig lefse.)

Salatblanding:
Isberg, ruccola, tomat, rød løk, vannmelon.
Smørbar Salatost, - Dipost!

Del ei rund lefse i 4 deler. Smør hver trekant med Dip-ost. Gangstad Salatost kjøres i hurtigmikser til massen er smørbar. Hold unna litt av oljen så massen ikke blir for tynn. Du kan også kjøpe ferdig Dip-ost fra Gangstad Gårdsysteri. Fyll så lefsa med salatblandingen. Det blir veldig godt med biter av vannmelon, da får du en søt smak som frisker opp. Brett opp enden på lefsa og lag en strut som bindes sammen med en serviett. Pynt med friske urter i toppen!

- som vekker ganens lyst

 
 
 

Vi yster ost og lager iskrem fra gårdens ferske kumelk. Dette har skapt 5 årsverk i tillegg til den tradisjonelle gårdsdrifta. Vi har helårsåpen gårdsbutikk, men leverer også til mange butikker og restauranter.

Velkommen innom!

Facebook
Oppskrifter
Se film
Presseomtale
Se Google kart
 
  
 
Gangstad Gårdsysteri Nessetvn 11 7670 Inderøy Tlf.: 74 15 64 45 Faks: 74 15 65 41 postysteri.no
Powered by web2net